Tabung nuffnang sayer :

Wednesday, 21 January 2015

Pet's Boarding

Lama betul tak hapdate entri kan?? Dok kira-kira tadi dalam 6 hari jugak laaa. Huhuhu sebenarnya aku balik kampong di Kelantan untuk majlis sambut menantu pulak. Majlis tempoh hari terpaksa ditangguhkan kepada 17hb berikutan Banjir besar yang melanda Pantai Timur baru-baru ini. Majlis pun lewat sikitlaah tapi tak apa sebab legaa dah settled semua kan? OH !! Tapi entri yang ni bukan nak cerita pasal Majlis sambut menantu / Majlis kesyukuran lagi. Entri ni khas mengenai cat boarding yang aku hantar di Vet sekitar Sek 23 Shah Alam.
 
 
Seminggu tu aku dok terpikir-pikir nak bawak balik ke, nak tinggal dekat boarding Cat's ni?? Hadoii kalau tinggal mcm tak sampai hati. Tapi dok pikir tu hari khamis pagi buat keputusan nak tinggal dekat vet jek laa. padahal Jumaat pagi dah nak balik Kelantan nih !! Hadoiiii ptg lepas lunch terus gelabah sebab tak booking pun. Selalunya kene booking dulu. Kalau tak tempat memang penuh la ! sO option pertama aku adalah Kitty's Cottage la vet yang aku selalu bawak 2 ekor anak kucing ni cucuk vaksin. Lepas lunch dalam jam 2.00 petang tu aku call la, tapi sayangnya PENUH !! alahai mulalaa menggelabah. Teringat dekat kawan baik masa di UiTM samarahan, Sarawak. Kakak dia ada Vet, sO whatssap la kawan tu mintak nombor tepon Vet. Bila call, Alhamdulillah tempat masih banyak. Hihihi sO lepas keje dah kene hantar sebab vet buka 10pagi. Aku dan encik suami nk bertolak dalam jam 8.00 pg. Vet pulak tutup jam 8.00 mlm. sO agak rushing jugak aku balik dari opis then kemas-kemas barang dorang.
 
 
Fuh ! selesai bab yang 1 nih. Agak menggelabah jugak mencarik tempat untuk boarding cat kan? Lagipun perjalann agak jauh. Tak nak laaah dorang kepenatan. 1 hal pulak nk menjaga kucing. Makanya kami tinggalkan kucing tu selama 5 mlm. Hihihihihi
 
Hihihi diam jek tengok kucing2 lain

 
 
Ok aku tinggalkan dia berdua dalam 1 cage. 1 mlm dalam RM12.00 with food. Tapi aku tetap bawak makanan sendiri sebab bebudak ni makan Royal Canin (RC). Jadinye kalau dah start mknan mahal, dorang tak akan mkn mknan lain. Gedikks sgt kn? sO bawak jek bekal. RM12.00 untuk 5 malam dalam RM60.00. Ok sgt sebab ada vet lain tu sangat mahal. Bagi aku harga dia sangat berbaloi ! Tempat pun bersih
 
 
NI la tempat kucing tu boarding. Bersih knn??
 
Kita boleh hantar kucing ni masuk smpai ke dalam. And tengok mn cage dia. Hihi ms masuk tu banyak jugak kucing. Alahai cecomel jek semua. 
 
 
Oh ya. Ni vet nya yang di Seksyen 23 Shah Alam. Kedai dia berhampiran AEON Sek 24. Alaa dekat uptown tu.

Ni pulak vet yang baru buka di Seksyen 16 Shah Alam. Cawangan baru.

Sangat berbaloi. Ni aku dah nak book siap-siap untuk raya cina yee

3 comments: