Tabung nuffnang sayer :

Friday, 27 September 2013

Alhamdulillahh syukur Ya Allah

wink wink alhamdulillah akhirnya da smpai surat yg di tunggu2.. huhuhu sedey n sebak pn ada. akhirnya surat sah jawatan dah terima.. Terima kasih Allah. ^_^.



Yana restaurant mknan halal di Bangkok

masa di sana kami tak lah ssh sgt nak cari mkn sb pihak sn sediakan mknan. cuma ari kedua n ketiga je kami cari mknan sndiri n nk jugak la merasa mknan thailand knnnnn... jadinya cari n cari, search org ckp Yana restaurant ni mmg femes kt sn, sedap n halal. mmg agk ssh mncari kedai halal di sn waktu tu...huhu bersyukur sgt lahir kt Malaysia. ssh bg muslim cm kita sbb sn agama rasmi mereka Buddha. so kami pun mncari restoran yana tu. nasib baik jmpa. mmg mkanan dia sedap sgt2.. tomyam dia paling superb, huhu rs nk lagi!! haritu kami order byk gk, bos belanja laa. hihi tp agk ok harga dia sbb cuma rm70. dlm baht plak 700 baht cmtu.







Bangkok Part 3

haish ... harini ari sabtu. pagi2 aku dah bangun untuk servis kereta. dah lama sangat kereta aku tak ke SPA  kannn ... kereta pun ada spa okey and perlu dijaga. okeh ! sebenarnya smbil tunggu kereta siap tu la aku rs nk smbung entri ke bangkok tempoh hari. Dah lama sgt tak update walhal hati ni meronta2 nak update malangnye kekangan masa menghalang. haaa amik ayat skema plak aku bagi. hihi .. okey part 3 ni aku habiskn je la cite pasal trip aku ke sn kn. actually aku pergi pun bkn sbb bercuti tapi bekerja, so xada ms sgt nk berjalan. 

Tapi sempatlah kalau nak melawat n shopping sket2 kt mall dia. last day kat sana ari jumaat tu we all ada discussion lagi dgn 1 company. flight plak mlm dlm jam 7.50 cmtu. so lps abis discussion jam 11 pg tu we all tros shoot balik hotel, chek out dari hotel dan pergi platinum mall. smlm smpt ke mbk mall. 2 mall ni boleh di katakan femes di Bangkok. ermmm tp teros terang ckp kt sini bg aku bkn tmpt taste aku nk shopping. brg kt sini mostly sm mcm malaysia cuma lbh murah sikit. tp murah pn dlm rm10 or rm5. jd lebih elok beli di Malaysia je... seyes tu pandangan aku la.. so barang2 di Malaysia murah2 sbenarnya.

lepas shopping kami tros ke airport.. dlm airport sn perfume murah2. brg2 pn murah sb free tax kn. jadi aku smpt mmbeli lipstic MAC. beza rm11 je cmtu dgn harga di butik MAC sunway . so far pengalaman keluar negara utk bekerja ni lain sket. ada best n ada xbest. tp lbh pd knowledge n seronok ... dah dah jom layan gmbr plak.. k bai!!

 sepanjang sesi dlm conferences.



 bersama media manager company Thailand d sn yg  slu deal dgn kami psl countries masing2









 bertemu wakil international labor organisation utk bbincang isu wages.










bgmbr di airport. nice ada wall mcm ni




 yee itu laa dia total 3mlm duduk di sana. rm1607.92 .dah ditukar ke mata wang Malaysia. 1 mlm rm535 cm tu huhuhu tp kt sn we all guna duit sdiri dlu.

Saturday, 21 September 2013

Bangkok PART 2

ok entri pg ni still smbungan cite trip aku ke Bangkok last week, it was nice and awesome. hihi  keje aku mmg ada keluar2 trip ke overseas. tp ikutla officer mn yg dpt keluar and which countries kan. tup2 part aku kene attend conference di bangkok. redha je and bersyukur. bkn sng  dpt achievemet work mcm ni. ok la entri kali ni aku ltk picture je la ea. layannm 

 pagi2 kami breakfast dgn nasi goreng berahim's . pack dari msia, hihi sng. after this bw je pack ni sb mknan kt sn xsemua halal.


 ok harini da sedia utk attend first day conference Thailand's competitiveness 2013. kami ni special invited by thailand utk attend this conferences . first session is by Prof. Stephane Garelli. kiranya pakar ekonomi dari Switzerand
















Trip ke Bangkok .. PART 1

Hye .. actually nak sgt update blog ni tapi btol2 tak ada masa. hihi thn ni btol2 busy bangat! sebenarnya minggu lps aku diarahkan mghadiri conferece di Bangkok Thailand. tahu pun mengejut. so apa lagi cpt2 renew my passport n so on. so smpailah pada hari utk berangkat. aku kesana pn 4hari 3mlm jew. hihi ... jom layan gmbr2 hari pertama ke sn... 

 masa ni kami sdg tunggu berlepas. kt KLIA lg time ni tunggu flight jam 3.15 petang


akhirnya jam 5.20 ptg waktu bangkok kami tiba di airport antarabangsa bangkok. waktu kat sana awl 1jam dari kita.  ptot klw kt malaysia waktu tu 6.20 ptg la. so smpt la snap2 picture sket ms da smpai tu









 ok sebenarnya bdan da pnt. smpai2 hotel tros msuk bilik dlu. tp smpt jgk snap pic dlm bilik. tp yg aku pelik npe la dia kasi katil single plak 2. aku sorang2 je.trip yg aku pegi ni, aku pegi dgn bos2 so, setiap org 1 bilik. aku paling xsuka tido sorang2. so tpaksa la jgk bila darurat mcm ni.











 dah siap ada kiblat. so better guna kan.wlw ada ckp tkot xbtol ke apa ke. tp kita tawakal je dlm keadaan cmni




 ok bila mlm tu kami pergi mkn kt restoran arab . dkt bole jln kaki je. ermmm lps mkn2 so ada kje sket aku kene buat. hihi .. and bru la smpt amik gmbr hotel. nm hotel kami mginap aritu Le Meridien Hotel. 1 mlm aritu rm535.66 .. huhu dia dah siap converted to RM ms jelaskan bil last day dok ctu. 3 mlm dok ctu mau rm1609.00 wuuu :( 





 ok la nti aku smbung entri part 2 utk hari kedua di sana. bye!