Tabung nuffnang sayer :

Friday, 28 December 2012

perkara terindah 2012

Hye k0rang... dah tido ke belum?? aku tak tahu kenapalah malam ni mata susah sikit nak lelap. sO disbabkan aku still tak mengantOk, jadinya aku capai lappy dan blogwalking + update entri baru lagi. Hurmmmm rasanya dah lama aku tak buat aktiviti macam ni. Mana aku  ada masa nak bersenang-senang depan lappy cmni (meniarap atas bantal smbil tangan taip entri) .. 

actually memang life aku agak busy sikit. well sedar tak sedar, bgn pagi ke kerja, balik lwt terus mandi rest and tidor, rupanya dah nak masuk tahun 2013 !!! Omg.. omg.. omg!!! WHAT ?? dah nak masuk 2013 ??? Sedar tak sedar jugak cuma tinggal 2 hari sj lagi kita semua akan ke tahun 2013 .. Ya ALLAH moga kau berkati perjalanan aku pada tahun 2013 pula. huhuhuhu. 

sO bercerita pasal tahun 2013 ni, tahun 2012 jangan di lupakan.. Bagi aku, azam tahun 2012 aku terlaksana. Pendek kata setiap azam aku, alhamdulillah di perkenankan ALLAH ^_^ .. Terima kasih ALLAH, Syukur alhamdulillah. Sebenarnya macmana nak make sure azam kita terlaksana, janganlah kita berazam benda-benda yang merepek dan sukar di capai. Apa perkara terindah / azam 2012 aku ?? jeng jeng jeng .... 

sebenarnya, aku berazam 2012 ni aku mintak ALLAH pertemukan aku dengan seseorang yang sangat baik, jujur, sentiasa buat aku yakin dia bkn macam lelaki lain. Pendek kata dia lah LELAKI yang aku tunggu selama ini. Ahaks.. gedik plak tiba-tiba.. 

Alhamdulillah, Allah perkenankan doa aku. Hik hik hik.. februari 2012, kitorang couple and start belajar tentang diri masing-masing.




Hehehe dia lah MR. perfect aku. Alhamdulillah, masuk harini, dah hampir 10 bulan kami couple dan 2 thn aku kenal dia. ^_^ . Sekarang we all sedang kumpul duit untuk ke alam seterusnya. Masya ALLAH moga-moga ALLAH permudahkan perjalanan niat baik kami...

Oke.. oke.. da lwat malam ni, Jom tidor..



Monday, 3 December 2012

Siapa suka pakai Masker ??



HYE !!!!! Alamak lama gler aku tak update new entry right???? Lebih kurang 8 hari terbengkalai. Aku tersangggaaatttttlaahhh busy gler babeng sminggu ni ! Mcm-macam aktiviti aku buat and ada je yang terpaksa mmbuatkan aku lupa BLOG ni kejap !! 

Let say, tOday nak sharing pasal new aktiviti baru aku. Iaitu !!! Masker ..
Bermasker lepas balik kerja or dari mana-mana memang HEAVEN gua cakap !! Hihihi.. WHY??? sebab muka kita sgt tired and bila kita keluar, macam-macam kotoran melekatttt.. Balik rumah apa lagi, aku tempek masker ni kat muka. Sebab tu klau korang tengok picture atas ni muka aku memang bercapuk PUTIH !!!

Actually, mask yang aku pakai ni adalah dari HERBALIFE. SO bkn badan aku je dapat nutrisi dari shake-shake aku minum tu.Tapi kulit muka kita pun perlu kan NUTRISI !!! Sayang Wooooo kulit muka. Mana ada jual spare part da sayanggg oi ! SO apa salahnye. sekali skala aku bagi vitamin dan nutrisi. 

SO... Kenapa aku pilih mask Herbalife ni??
1. Tempek je @ sapu sluruh muka sampai jadi cm gmbr ats.
2. Tinggalkn selama 30 minit, kemudian korang akan rasa sesuatu yang meresaaaappppppp!! Gler best and rasa cm selesa.
3. Tak perlu kejangkan muka korang cm masker lain yang nk senyum pun takut mask retak. Mask Herbalife  ni cream dan kita nk ketawa ke? Gelak sakan pn bole. No problem !!!
4. Ada nutrisi dan Vitamin yang diperlukan 
5. Lepas korang cuci and basuh memang rasa gebuss and bersih gler !!!! 

Nak tengok tak ?? Lepas aku cuci masker tu?
Actually ramai yang basuh dgn srcub Herbalife kemudian dorang sapu night cream. 
Tapi aku tetap selesa dengan sabun susu beras. sO no problem. Masker pun da berbaloi..
Lepas basuh tu, korang lap kering-kering..


Taraaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Face without secalit MAKE UP pun. hihi




Memang rasa selesa dan lembut gler2.. 
Tapi yang sebenarnya, faktor kulit makin glowing pun adalah disebabkan shake herbalife.. Nak tahu? makin lama kita minum shake tu, memang kulit cantik. Skin pun cerah. Sebab badan terima banyak nutrisi yang diperlukan. 

Opsss Haaa bawah ni gmbr mask yang aku pakai.
Boleh tahan dalam 6bln jgk sebotol ni. 



Nak order mostuire mask ni bole PM 017 9339092
PRice 
Mormal : RM 113.00 
Members : RM85.00 


Then showing korang cmne lepas aku make up plak. 
Hihi  memang nk make up pn rasa senang tak perlu tebal2 lagi dah.