Tabung nuffnang sayer :

Wednesday, 30 January 2013

KELAS KOIR DENGAN BOB AF :)


 
HYE hehehe petang ni aku cuma sempat update sikit je.. Ni pun aktiviti minggu lpas kami.
Haaaa seee memang aku busy kn? bukan busy keje je memanjang, tapi kitorang lpas office hour ada koir dengan BOB AF. Dia cikgu koir untuk jabatan tempat aku kerja. Suara Bob ni memang power and dia tak garang pun walau kami semua sgt laaa nakal. Walau pitching banyak lari.
 
Tapi selalu lpas kelas gosip2 kejap dengan Bob. He so sweet and nice person. Tak sombong and selalu je buat lawak. Anyway memang dia tak kedekut ilmu untuk ajar macam-macam pasal music :)
 

 
hehe saja menggedik . Oh anwyay hari tu kitorang buat party farewell kecik-kecik untuk student praktikal tempat kitorang. Hihihi
 
Ramai ni je geng koir kami.
 

Monday, 28 January 2013

jom facial di rumah je


 
oke saja nak sharing2 sebab before this ada kawan-kawan tnya pakai apa ye . Aku pun dengan gigih ambik gambar sume produk-produk yang aku pakai selama ni. TU diaa, gigihkan ?? satu satu. Hahaa picture atas tu combine all la senang. But then, mesti nak explain jugak satu satu kan? Kulit aku biasa-biasa je, tak adalah perfect. Kadang ada jugak la tumbuh jerawat time datang bulan tu. Btw, mula-mula dlu kulit aku agak kering jugak. Aku ada pakai satu produk Thailand best sgt. SUsu beras, then lama-lama tu mak aku soh try Bio Essence plak. Sayang plak nk tukar sebab kulit muka okey je. Hihihi tp bila da pakai bio essence ni 1 set memang rasa best gler muka. Rasa fresh and tak kering. Sebelum ni ada la kering-kering sikit sebab muka aku jenis kulit kering, jadi kene cari pembersih muka yang cream and ada collagen.
 
Mungkin faktor duduk dalam tempat kerja persekitaran air cond 24hours la kot kulit jadi kering. sO mujurlah mak aku perkenalkan bio essence ni. Rasa dia xkering. memang aku suka. Aku baru pakai je dalam 1 bulan cm tu. Korang kene pakai 1 set untuk tahu perubahan dia berkesan ke tak. Jangan pakai lain-lain produk, cth sabun muka lain, krim malam lain, krim siang lain. stick dengan 1 produk n jenama sahaja.
 
 
Dalam picture atas tu aku pakai 1 set ikut urutan.
1. Pencuci muka RM23.90
2. Essence RM55.90
3. serum RM69.90
3. Whitening cream RM59.90
4. Mosturize RM23.90
 
 
Pakai ikut urutan yeee hehe pagi and malam sebelum tidur. Nanti bila bangun tidur sure korang rasa kulit muka moist2 and lembut ^_^
 
Eh tapi disebabkan aku dah fanatik dengan produk bio essence ni, maka aku beli lagi set lain.
Bawah ni plak aku beli BB cream dia ada SPF 25 :) hehehe Kebetulan masa aku jalan-jalan mid valley semalam, Guardian ada promotion, beli sekotak ni RM53.00 dapat makeup and eye remover serta beg make up. Kalau tak harga sebenar BB Cream dia memang RM53.00 pn. Cuma kali ni ada promotion hadiah2.. sO aku rembat 1

 
 
Oh abaikan. HIhhi ni set sliming krim bio essence and scrub badan dia.
Aku memang suka memborong benda-benda cmni kt watson @ guardian.. HOBI!!!
 
 
Okey, kalau bab facial plak. Aku memang suka buat di rumah sahaja. Tak payah nak membazir. sO aku membeli belah lagi di Guardian sedikit peralatan untuk facial. This is recommended sebab memang best ! dah sebln pakai. sO proven memang best !!! Selalunya aku buat facial seminggu 2x. sO step by step aku buat bila lepas balik kerja laaa..
 
1. Aku make sure akan basuh muka aku ni bersih2 dengan pencuci muka Bio essence. Macam biasa kemudian lap je muka korang bersih-bersih.
 
 
2. Bila da rasa bersih, sO korang tampal Charcoal pore strips. Hehe untuk buang anasir-anasir kotor di hidung. Luaran hidung tu kalau korang picit macam-macam nk keluar. Lepas korang pakai ni gerenti memang tak ada lg bintik-bintik hitam. Cara pakai dia basahkan hidung dan tampal. Biarkan smpai kering, and tarik kuat-kuat. sO tahu la lps ni bersih tak. Harga sepeket RM8.90 untuk 10 keping. :)
 
 
3. Bila da rasa hidung bersih, basuh balik muka dengan air paip tanpa sabun. Kemudian letak masker yang dalam kotak pink Hello Kitty tu kat muka korang. Memang best rasa macam yogurt!!! Sekotak ada 10 keping RM39.90 . 1 keping RM4.90 u olls okey.. sO sambil baring aku tengok tv pakai masker tu. Nanti rasa sejuk je. Bau buah stoberi yogurt cmtu. Aku selalu biarkan selama 30minit. Kadang terlajak jugak 45 minit. Hihihihi
 
3. Bila da 30 minit tu, muka je masker, and basuh muka dengan air paip je. Tak yah nak sabun2 lagi da. kemudian biarkan 5 minit kosong tanpa pape kat muka. Korang akan rasa berbeza nyeeee. :) hehehee ...
 
4. last step bila da nk tido tu aku pakai la cream bio essence aku :) hihiihi tidoo esok pagi bangun tu rasalah skin kita lmbut gilerrrr...
 
 
Tapiiii!!!
Itu untuk luaran. Sebenarnya untuk dalaman, aku memang makan produk Herbalife.
herba Aloe dan omega 3 fish oil memang baik sgt-sgt untuk skin . korang yang ada jerawat kronik better minum Aloe ni banyak2 and tengok hasil dia. Memang berkurangan.
Mostly orang yang ada resdung memagn akan ambil. Yang ada jerawat blakang badan, muka you just consume this Insha ALLAH akan berhasil.
Herba Aloe RM170
Member Price RM132
 
Omega RM158
member price RM122 (60biji)
 
 hihihi ... Nak special price lg, sila sms sy 017 9339092

 
Hihi sila tanya saya jika ada info2 mengenai Herbalife korang nak tahu okey
 
 
 
Oh pic atas ni aku try test2 macam ne gamok kalau keluar shopping dari pagi smpai malam.
Proven bio essence ni best and tak perlu nk touch up make up or bedak byk kali mcm dlu. Aku mmang tak bawa beg make up hari tu sebab datang bulan. sO tak perlu nak touch up lg.
 

Monday, 21 January 2013

Gila crite korea ???


Taraaaaa...

Sape minat movie korea . sila angkat tangan !!!!! hehehhee masa jalan2 kat Giant Kelana Jaya sabtu lepas, aku tersermpak 1 kedai DVD yang jual korean movie ni. Jenguk-jenguk sat tiba-tiba orang kedai cakap ada BUY 1 FREE 1. Walawehhhh !!! Macam paham-paham je aku sedang cari movie korea. Belek punya belek, aku dah rambang mata. Tapi aku punya cerita aku ambik ni tak ada pakej buy 1 free 1, sO disebabkan aku nak jugak movie ni. Aku rembat beli jugak. huuhuhu


Inilah dia cerita yang aku memang suka sangat-sangat. Cerita ni sebenarnya aku dah tengok masa zaman2 diploma kat uitm sarawak 6 thn lepas. Mak aih macam lama sangat da 6thn lepas. kn Oh my macam dah tua nye aku.. huk huk huk Entah bila nk kawin pn tak tahula.. Jadinya aku pn beli la cerita "Love Story in Havard" . Cerita dia menarik and tak kosong. Meaning ada pengajaran.

Hehehe.. harga dia RM54.00 untuk 18 episod. SO agak murah. Mungkin petang ni aku nk habiskan duit lg beli DVD korean. Hiuh..... penat duit nak keluar je selalu.. Apa-apa pun cerita korea ni memang best kalau layan betul-betul. Tak tahulah pasai pa banyak-banyak cerita, aku memang suka cerita korea. Jalan cerita dia memang best mostly and tak bosan. Lagi-lagi cerita My Girl, Full House, Boys over Flowers, Shes man and macam-macam lagi laaaaa..

Oh pasal DVD yang buy 1 Free 1 tu, harga pn not bad sebab ada DVD yang RM49.90  - RM99.90 punye range.. Kira bagus jgk tu Tak mahal tak murah. ^_^






Sunday, 20 January 2013

1st anniversary...

 
hye korang.. Lupa nak cite yang Last 14 january 2013 is my first anniversary .. kOrang semua pn mesti ada date bila korang meet couple korang kan ??
 
Btw... aku dengan dia tak lah lama sangat. Baru je ckup2 setahun. Hahaha macam-macam jugak la di tempuhi walau setahun kan.. bergaduh ke apa ke adatla.. But for me as long as dia boleh faham and support kita in terms of emotional pn da okey. Bila da setahun ni refresh2 memang rasa sekejap je. Maybe zaman sekarang ni masa cepat je berlalu kan??? tup tup dah setahun.. Dalam setahun ni memang nak kenal dia senang. Dia jenis pendiam and tak banyak ragam.
 
Walau pun dia muda dari aku, tapi pemikiran dia lagi matured dari aku. Huhuhu... Selalu orang dengar lelaki lebih berusia right?? Tapi dengan dia, memang dia muda dari aku. Tak tahu lah apa pandangan masyarakat, tapi as long as boleh get long together... sama2 respect each other no PROBLEM !
 
Misi tahun lepas nak kenalkn pada parents aku da settled. Tahun ni nak meet parents dia face to face . Pergghhh memang cuak. Sebelum ni cuma borak dekat telefon.. Nervous tahap gaban.. Tapi apa pun, semua terserah pada ALLAH ..
 
 
 

PReview Movie : Minyak Dagu & The Towers


Hye morning ALL !! Sorry sebab awal2 tahun sudaa busy dengan macam kerja nak di siapkan. Ingatkan awal2 ni boleh rileks... tapi Dari awal tahun smpai akhir tahun asyik busy memanjang..... Aku cuma sempat mintak cuti 1 minggu je tu pun da nak last2 tahun 2012. Nasib baik sempat sambut tahun baru dengan family and ENcik Boyfriend. Kebetulan dia datang berkenal2 dengan family kat kuantan ni ha. Jadinya memang dapat sambut sama2.
Oh ok sebenarnya aku nk review movie yang aku tengok baru-baru ni. Minyak Dagu.. Actually da lama tengok. Tapi baru ada masa nk update. HUuuuuuu sedih gler kot. Aku nak sangat tengok cerita ni bukan apa. Untuk pengajaran masa akan datang. Bagi aku cerita dia banyak pengajarannya untuk sesiapa sahaja, tidak lelaki ataupun perempuan. Janganlah sesekali k0rang cuba mengamalkan benda2 syirik ni sebab berdosa besar tw. Da kira menduakan ALLAH.

Lagi satu mOvie aku tengok adalah THE TOWERS. cerita tu pun superb. Korang akan tak rasa rugi beli. Tonton la, sebab banyak sgt pengajaran dari dua cerita ni. Hehe both sy kasi 4.5 bintang dari 5 bintang :)