Tabung nuffnang sayer :

Wednesday, 20 June 2012

What is "Nod" ??

Korang pernah dengar tak perkataan "NOD" ???? Haaaa aku tak pernah dengar pun actually. Tapi pagi tadi masa bos aku panggil untuk masuk untuk tanya pasal kerje, aku nampak surat khabar ni atas meja dia. Then ada perkataan NOD !!


sO aku tanyalah apa maksud Nod ni. Then rupanye... NOD = YES !  ^_^
Yeay, belajar benda baru hari ni..

Ok tu je nk share. bai !!

Tuesday, 19 June 2012

Back tO schOol at PICC Putrajaya ?





Wah pagi ni aku tersangatlah busy. Pagi-pagi lagi we all ada morning prayer 8.10 - 9.00 pg . Huhuhu Then, jam 10.00 pg meeting dengan MACRI untuk buku inovator. Then tenghari bergegas ke PICC, Putrajaya untuk program PEMUDAH prizes back to school. Kiranya program ni untuk budak-budak skolah yang berjaya mencipta beberapa cadangan untuk pembaikkan masa akan datang. Comel-comel cadangan they all semua tau.. tak caye? SKROLL la ke bawah. Tapi sikit je la yee sbb penat nk upload semua..

Ohh prizes tadi sure la di beri by KSN Tan Sri Sidek ^_^






Ni budak-budak koir yang comel 

 Oh yang last ni pic kami.
Publication unit ^_^



Friday, 15 June 2012

What gOes arOund Comes AroUnd ??

"what Goes Around Comes Around ?? "

Aku pasti semua orang tahu apa maksud ayat omputeh tu kan? Maksudnya, Setiap apa yang kita lakukan, tak kira baik atau buruk, pasti ada akibatnya. Lebih kurang hukum Karma. Buat baik, dibalas baik. Kalau buat jahat tu paham-paham sendiri lah yeeeee. Namun tak semua manusia ni tahu istilah tu. Kalau semua orang tahu, tak adalah penjahat dalam dunia kita sekarang ye dak? Bersepah lagi adalah sekarang. sO beware !!
 Aku cuma tercuit nak post entri pasal benda alah ni sebabnya, One of my friend ni telah di timpa musibah. Aku dapat khabar berita yang dia kemalangan dan mengalami kecederaan yang agak teruk. Patah tangan dan gigi. Luka-luka di kaki. Jatuh motor biasalah luka-luka macam tu kan. Tapi .... walaupun muka aku cool dan tenang masa dengar berita tu, namun dalam hati aku sebenarnya terkejut gak. Huish ! ini hukum karma atau fate dia memang akan kemalangan that day?? Allahualam... ALLAH je maha mengetahui. 
 Nak dipendekkan cerita, aku bukan terkejut sebab sedih and risau dia kemalangan. Tapi aku cuma rasa terkejut, rupanya ALLAH ni maha besar sangat. Masya ALLAH !!! Kisah-kisah lepas tu aku tak mahu ceritalah. Cuma, aku pernah berpesan pada dia, kalau dia buat aku macam ni 7 bln lepas, aku maafkan dia. Aku berserah pada ALLAH. Setiap perbuatan ALLAH akan balas. Tup-tup memang dah jadi. Kuasa ALLAH. 
 Pengajarannya, janganlah menganiaya kawan-kawan kita. Sebab Setiap perbuatan kita memang ALLAH balas cash sekarang! sO renung-renungkan yeeee ^_^

Thursday, 14 June 2012

Korean Clothes !! (Limited Edition Only)

Hye.. sebenarnya aku bukan penjual baju. Aku cuma penulis blog jewwww.. Tapi di sebabkan kawan aku ada buka butik, sO aku berkenan 2 helai baju ni. Aku ingatkan harganya mahal. Tup-tup katanya xlebih RM35.00 pun !!!! Wah, sO ada la baju-baju tu yang aku suka. Tapi satu aku dah rembat baik punyer. Harganya baru RM35.00 shj. ^_^ Nanti lah aku uplOad pic baju tu sebabnya tertinggal dalam kereta adik aku ! Then antara baju yang aku nak tapi di sebabkan dah sama pattern, sO aku pendamkan je. XmO beli !
Tapi ni limited editiOn jew. Katanya 1 baju ada 1 design je di kedainya. sO sape-sape yang berminat untuk beli baju di bawah ni bOleh je drOp komen. Tak mahal pun. Baju pun di order dari seberang sana nunnnn... 


 CODE (001)
Colour: Black(SOLD OUT), White (SOLD OUT) , Red (STILL AVAILABLE)
Fabric :Chiffon
Size: Free size (S-M) 
Price: RM35.00 (including postage)




 CODE (002)
Colour: Leopard Black (STILL AVAILABLE)
Fabric :Chiffon
Size: Free size (S-M) L also can
Price: RM40.00 (including postage)


Drop ur komen or email if interested. 
I'll reply a.s.a.p ^_^


Wednesday, 13 June 2012

Bedak Cosway Miyami pilihan aku !!

Haaaa harini ada orang tanya aku apa bedak aku pakai selalunya? Dah memang sah-sah aku pakai bedak miyami kan ? Sebelum ni aku ada cerita pasal bedak ni kat entri ni !  sO hari ni aku bagi tahu lagi la aku memang menggunakan bedak ni dari dahulu lagi. Memang aku selesa menggunakan bedak ni dari bedak-bedak yang lain. Salah satunya mungkin sebab dia kene dengan kulit aku, Then kurangkan muka untuk berminyak. Kalau pakai lama pun masih bertahan. Sebenarnya mungkin sama je dengan bedak2 lain. Cuma aku lebih selesa bedak ni. Oh, bedak ni kan ada dijual di COSWAY. Bulan lepas aku dah rembat 3 keping bedak ni, sebab offer time tu. RM16.00 . sape tak nak kan? sO stock untuk 3 bulan .. 

Oh aku tak kisahlah kalau orang cakap, bedah aku ni murah ke low class ke apa ke? Ermmmm tapi yang penting selesa and tahan lama. Muka pun tak rOsak. Tak suka lah ada sesetengah kwan aku yang pernah perli aku pakai bedak ni??? Nape, xde class sangat ke? Tapi dia pakai bedak pun aku tengok biasa je.. huhuhu Malas nak peduli lah.

 Meh aku bagi testimOni bedak ni.
.
.
.
.

V

 Ini gambar masa mula-mula sampai Wedding anak Bos aku ahad lepas.
Masa ni jam baru pkul 7.00 malam
Kitorang bersiap awal. Jam 5.30 petang lagi dah bersiap-tiap time ni yeeee
Oh bonus aritu aku CUTI solat, so memang tak perlu basuh muka dah.




kami balik jam 11.00 malam that night 
^_^
Langsung tak ke tandas untuk touch up okey
 


sO dalam 6 jam aku pakai make up without touch up. 



lagipun tak sempat nak keluar-keluar ^_^
Sampai rumah dalam 11.50 malam 




Tuesday, 12 June 2012

My Tips - Interview do's and dont's


Oh ni sebenarnya gambar aku otw nak pergi ke meeting di HQ lew. Entah camne sambil tunggu kwan aku amik barang tertinggal dalam opis, aku snap 1 depan lif ni. Heheheeheee macam nak pergi interview tak ? lalalalala~

Oh sebenarnya aku cuma nak kasi sikit tips je. Pasal interview. 
Teringat masa zaman aku pergi interview dlu2. Dulu? macam dah lama sangat, padahal baru 2 tahun kerja sekarang. Tapi sebenarnya aku jumpa info ni dalam newspaper STAR . Kebetulan pagi-pagi belek surat khabar, terserempak la info ni. Macam good-good jeee.. 
Jom baca !

DO :
1. Allot ample time. While a schedule comprising multiple meetings is typical, occasionally the hiring manager will unexpectedly invite you to meet other members of the team on the spot. 

 2. Establish and maintain an emotional connection with the interview by smiling, listening, endorsing, and contributing throughout the conversation. 

3. Pay close attention to your word choice : executives often frame their answers with "we", an approach that should only be used when talking about team initiatives. 

4. Be  mindful where you are in the overall selection process.

5. Show a genuine interest in the organisation and opportunity.

6. Ask if there are any areas of concern and address them while you are still face-to-face with the interviewer.



Don'ts
1.Schedule an interview on a day when you have other pressing demands on your time or at a time of day when you might struggle to remain energetic and present.

2.Talk only about your knowledge and technical skills without also describing your personal work and leadership style. 

3. Give canned responses that keep the conversation at the surface level or that make unsubstantiated claims.

4. Emphasise issues like compensataion and advancement too soon, such as in the first interview. 

5. Talk about other companies you are considering or offers that are on the table.


6. Be desperate, sacrastic, defensive, or critical of past employers.




Bye.. selamat mencuba!!

Chinese wedding (Wedding Ank BOSS)


Hye, sebenarnya hari ni aku tersangatlah busy. Maklumlah, kerja banyak.... sangat !!! Petang ni aku nak ke HQ meet my ex boss lead presentation research aku for this coming friday. Then tomorrow pagi-pagi aku dah ada meeting untuk event besar kami this coming October 2012. Jadinya nak update new entri memang selalu terbatas. Plus2.. aku dah terminated broadband aku. So memang tak dapat nak online kat rumah. Sebab apa terminated??? sebabnye aku rasa, masa aku banyak habis di opis. balik rumah cuma tidur ^_^

Oh, dah melalut... sebenarnya nak stOry pasal aku pergi wedding bos aku nyer anak teruna dia. sO ni memang kali pertama aku pergi wedding chinese. Sebelum ni memang tak ada lah kan? lagipun aku memang ramai kawan-kawan malay. Cuma since kerja ni, aku ada berkawan dengan sorang chinese girl ! tapi dia pun dah mix macam malay plak.sO first picture tu masa kami mula-mula sampai kat Tropicana Golf & Resort Hotel. Hehehehe, aku bawa hadiah kecik. 

Sampai je kat sana orang dah ramai. Tapi mostly is chinese. Malay ada. Indian pun ada sikit. 1 MALAYSIA !!! hehehehee ..



Ni lah manager merangkap supervis0r aku. Dia cantik sgat that night!! 
One more important lebih penting, dia bos paling cool, and baik penah aku jumpa ^_^

Opss yang bawah ni gambar-gambar kami yang macam biasa, GILA BERGAMBAR !! 
layannnnnzzz !!!

3 bestfriends ^_^ lah sangat .. 


Baju pink tu lah kawan chinese aku.
Hehehe kawan2 cakap bukan macam dukung anak. Macam dukung adik jew..

Opppsss CANDID !!
Ni teman tapi mesra aku ^_^


Last sekali gambar pengantin ^_^


Ok bai !


Oh lupa nak cakap. Gambar ni tak perlu di edit sebab guna DSLR dah.

++
pakai bedak compat COsway, Herbalife make my skin smooth + sabun susu beras ^_^

Friday, 8 June 2012

Nuffnang kasi BE aku naik gak sikit ^_^










Haaa harini aku cuma nak share sikit je pasal BE aku. Punyalah excited walaupun naik sikit je.. Ala aku pun tak ramai sgt lagi follower. Makanya, tak adalah BE aku ni naik mencanak macam blogger2 yang pro kan ? Tapi bila ikut panduan2 yang seni0r and blogger2 yang pro kasi, alhamdulillah akhirnya naik gak la sedikit demi sedikit. Pendek kata, setiap minggu tu, kalau cek nuffnang, memang BE tu ada perubahan nombor. Tak adalah sama je kan ??? so aku berterima kasih pada mereka-mereka yang selalu bagi tips pasal nuffnang ni. S0 bila follow apa yang di ajar, memang BE kita akan naik selalu walaupun follower kita tak seramai mana. 

Yang selalu aku buat adalah :

 1. Rajin mengupdate borang survey / Blogger Bio. Setiap minggu tu aku adalah ubah sana sini sikit. kalau rasa malas seminggu sekali, aku tukar je sebulan sekali.. =p kih kih kih..

2. Elak dari klik iklan sendiri. Yelah, takut pihak nuffnang ni akan banned plak kita. Tapi aku klik je kadang sebab nak tahu iklan apa.. tapi sekali je untuk 1 iklan. Huhuhuhu...

3. Rajin2 update entri ye kawan2..

4. Kekalkan trafic orang datang berkunjung ke blog kita at least dalam 50 orang ke atas ^_^




Thursday, 7 June 2012

Bila tiba masanya ..







Hye sebenarnya hari ni aku agak free sikit s0 dapatlah mengupdate status baru. Padahal pagi tadi dah tulis entri kisah gila2 ktorang ni

hehe ... Cumanya, tadi pagi-pagi aku bangun siap ke kerja. Tapi cek jam baru pukul 6.00 pg ! Argh... awal la plak aku bangun pg ni. Selalunya aku set 6.30 pg.. Then, macam biasalah, pagi2 selalunya mengelamun. Aku capai telefon, then banyak miskol dari si DIA. Alamak, aku tidor mati ke apa? ada 5miscalled n mesej masuk. :p

Then, aku call dia balik. Nasib baik dia jawab. Rupanya dia tak tidur dah. 
s0 bila aku tanya nape dia call semalam, dia cakap sj. 
Tapi dia cakap, semalam dia pikir, nak ajak aku bertunang tahun depan. Maybe la raya tahun depan 2013. Katanya raya tahun ni memang tak sempat, sebab memandangkan aku dengan dia pun baru je 4 bulan couple. Tapi kami berkawan almost 2 years okeyyyyyy.. 
Haaa memang terkejut la kan bila lelaki cakap macam tu. 
Dia cakap, dari jam bape dia bangun, pagi tadi and berfikir tentang perkara tu..
Aku??
s0 ada masa setahun setengah lah kot untuk aku dan dia berkenalan ahli keluarga sikit-sikit. 
Tahu apa yang dia suka n tidak. then, dalam masa sama prepare la apa yang patut .. 
sekarang masa semakin cepat je berjalan. 
s0 times running out. Rasa macam baru semalam je isnin, harini dah khamis. Esok jumaat!!
Hah esok jumaat??? macam xpecaya je.. 
lalalala~

mestilah aku gembira. Hope sangat dia yang terakhir and yang terbaik untuk aku. 
Doa-doa selalu ^_^

Bila tiba masanya, akan sampailah waktu aku nanti ^_^ 




Wednesday, 6 June 2012

Berparty Farewell di Kenny Rogers


Sebenarnya gambar atas ni di ambil masa kitorang semua dah pun nak balik. Sedih la plak, bila sorang kawan dari unit kami akan berpindah ke unit lain plaks. S0 memang kekuranganlah warga lelaki untuk unit kami ni. Kesimpulannya inilah warga unit aku. Ada lagi beberapa orang yang tak dapat hadir sebab meeting, outstation dan sebagainya. Pink semestinya memang aku lah kan ! 

Actually majlis ni kitorang sambut Selasa lepas. Tapi maklumlah, kalau busy memang jarang boleh post entri terbaru. s0 layan gambar je lah yeee.. 

Taraaaa dapat i pad !
Tipu je. Ini cumalah Album digital. Harganya dalam RM150.00 ++ kot.
 S0 ini lah kawan kami yang akan bertukar ke unit lain. S0 sad. hehe Actually dia ni seni0r aku memandangkan dah 5 tahun kot dia bekerja. kalau nak di bandingkan dengan aku, baru 2 tahun je aku bekerja di sini. s0 selalunya pgi-pagi aku akan bgosip dengan dia. He nice. Suka bercerita dan paling best suka share information. Aku paling suka dia ajar cmne wt slide power point sebab dia slalu je buat slide. Slide dia pn ringkas and nampak profesional even background putih. Arghhh bila ingat time kt kampus dlu slide bagai2 warna, memang nak ketawa kan?



Lepas ni tinggal boi sorang je dalam unit kami. 

Dua-dua gila!


BYE SHARIL !!!