Tabung nuffnang sayer :

Tuesday, 16 February 2016

Anak ooo anak ! Terpaksa mengangkut bag GABAG ni..



Anak ooohhh anak ! huhu macam-macam dah haaa ibu beli nih. Perabis duit untuk kamu seorang jek ! Bukan mengeluh tapi haha geram pulak rasa bila dia tak nak direct feeding lagi. Memang tak mau langsung. Tapi memalam bila tidur tu kalau dia Ek.. Ek .. Ek... aku direct kan jek dia okey. Tak sedar lettew ! sO aku try cari solution mcm mn la kalau nak keluar jenjalan tu nanti? Tak akan nk mengangkut susu ebm, ice pack, pastu dengan beg nak letak handphone + dompet lagi??????  Oooh gosh !!! Please help me. Nanti dah jadi pepohon yang banyak benda-benda menumpang pulak. 

Lepas tu aku terUsha kawan-kawan ada yang pakai beg Gabag. Cantik-cantik design begnya. Hihihi lepas tu mula lah aktiviti menggoggle review pasal beg ni pulak. Design lawa-lawa. Macam-macam pattern pulak daaahhhh ! Sungguh aku rasa tergoda jugak laah. Kalau tak, tak akan TERbeli yeeee ! Okey habis lagi duit kerana si Baby Laana punya pasal. Hishh !!! Tak apa laaa sekarang boleh beli-beli lagi. Nanti rumah dah siap perbelanjaan pun limited pulak. sO mari kita membeli sekarang. 

Sekarang ni kalau nak keluar berjalan-jalan or kemana sahaja la. Aku kene bawak:

1. Termos air panas
2. bekas untuk panaskn susu
3. Susu ebm kalau keluar 4 - 6jam kene bawak 6 oz susu
4. ice pack
6. pampers
7. lampin serbaguna
8. wet tissue
9. hand sanitizer
10. dompet
11. handpone
12. baju baby standby kot dia muntah ke apa ke


sO semua barang-barang ni aku sumbat dalam beg Gabag tu. Habis ceritaaaa ! hihi senang 1 beg tros bawak. tak berapa berat if bawak 1 icepack and 1 botol susu isi susu ebm. Berbaloi jugak laa. Price pun dalam RM98.00


Design-design lain:




6 comments:

  1. akak dah dapat baby jeee?? tahniah2.. dah lama x singgah blog nie.. dari akak single, kemudian akak kahwen, cari rumah, preggy, skrg dah ada anak... huhu.. take care kak... kirim salam ke baby =P

    ReplyDelete
  2. hehehe best dan cantik beg2 ni.

    Misya tak try skin to skin ke ngan baby. Awal lagi ni kalau misya nak ajar dia direct feeding. Smoga berjaya tau. Adra stakat ni dua2 dia boleh. Eka keje dia nak botol. Eka kat umah, botol dicampaknya. Hahaha

    ReplyDelete
  3. Cantik2 design begnya. Boleh pujuk baby lg tu. Dah buat kangaroo care? Atau boleh dapatkan nasihat dari pakar laktasi atau breastfeeding peer counselir. Smg dipermudahkn perjalanan penyusuan susu ibu.

    ReplyDelete
  4. beg besar pun takpe la..demi anak kan...
    Semoga dipermudahkn perjalanan penyusuan susu ibu.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. sy beli di mothers first choice shah alam. tgk fb dia

      Delete