Tabung nuffnang sayer :

Monday, 14 April 2014

HABIB JEWELS Diamond Fiest 2014

Okey sebenarnya aku baru tahu dalam minggu lepas yang Habib ada buat diamond sale. Sampai 50% jugak sale Nye. Wow !!! Ermmmm 2x dah aku meredah ke Habib tu. Angan-angannya sebab bila da sale ni harusla cari untuk cincin bertunang nanti. Inshaa Allah mungkin aku akan bertunang pagi, dan pada hari yang sama juga lepas bertunang tu akan menikah =) . Resepsi tenghari hari yang sama jugak. Adeh sure penat !! Jadinya Habib ni memang buat sale tepat pada masanya laaa..
 
 
 
Dah 2 hari survey ke Habib tu. Balik rumah pikir and whatssap kat mak. Memula ada dia tak berkenan. Last-last ada 1 tu dia mcm okey. Kira okeylaaa sebab less 50%. Meaning kalau harga dia dalam RM4000.00 dapat la less around RM2000.00 Jimat gler . Okey layan gambar-gambar aku dengan cincin-cincin je la yeee 
 
 
Pergghhh berkilau diamond dia kan? Ni semua 18 karat punya white gold with Diamond. Oh diigatkan semua yang aku usha adalah white gold. Hihihi saje nak try white gold.

memula nak yang ni, tapi rasa macam halus sangat. Price dia RM1,300. After less dalam RM699.00

kalau bukan untuk bertunang or menikah boleh kot pattern ni . hihi ni macam untuk jenjalan kan. Price only RM888 after sale

Ini besar sangat. Tapi cantik laa cuma jari iolls yang halus ni xcntik ah ! Rasa macam gabak sangat. Price RM4,900 After sale RM2480. Feww !

Ini pn okey okey la. Price dalam RM1,000 xsilap lepas sale

Ni pun nice. kawan2 ada suka yang ni. Price dia RM3,800 . After sale jadik laa around RM1,600 mcm tu. Kene Tanya balik sebab aku bukan promoter Habib wakakaka


Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Tetiba rasa berkenan yang pattern ni. Rasa macam diamond ring sangat kan??

Kiri tu cincin mak den kasi. Jadi saja buat perbandingan dengan mak untuk tunjuk how was it . I mean size dia laa.. Price dia agak gulp almost RM4000.00 jugak tp xapa laa.. Belum less lagi.  Hurmmmm boleh usha-usha lain lagi.

untuk tatapan blogger nak cuci mata. Maap kamera hp murah memang cenggini. Tak terang !


 
Sesenang korang p melawat sendiri jek kat Habib ye. Ataupun leh la melayari web site dia di sini
 
 
 

7 comments:

  1. Siyes murahnya..kena g beli ni..
    Kita pun minat dgn mas puteh..cantiknya melting...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha a. harus melawat Habib sebab katanya setahun skali. huhu menangis if terlepas sebab majlis kita dah nak tiba

      Delete
  2. cntik la yg kak hanis pakai sebelah mak bagi tu... ina suka yg simple mcm tu.... huhuu.. harga boleh tahan ek... riban2... hehehhe.... beli jgn xbeli.. hehehe ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu cincin berlian xpnh jmpa lagi below 1k :( tp kira ok la ni habib buah murah ada jugak yang RM600 paling murah . Hihi yang sebelah mak kasi tu price dalam RM4k bfore less

      Delete
  3. Dear u pegi habib dkt mana ye..tengok mcm lg byk choice je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini habib paradigm mall .. Hihi banyak2 kt sini. :)

      Delete
  4. tq dear bt review pasal habib ni. sedang mencari cincin jg ni hehehe

    ReplyDelete