Tabung nuffnang sayer :

Wednesday, 17 October 2018

Jom hilangkan stress di FARM IN THE CITY @ Seri Kembangan

Alhamdulillah diberi peluang menikmati Quality time bersama keluarga kecilku pada hari minggu, Ahad lepas. Alahai mcm lah tak de masa dengan keluarga pulak sebelum sebelum ni. Eh No... sebelum ni mungkin banyak lepak dekat rumah. Tak tahu nak ke mana. sO minggu lepas we all sekeluarga meluangkan masa di FARM IN THE CITY, Seri Kembangan. Tak lah jauh sangat pun dari rumah aku. Sehari sebelum tu mcm tak sihat, 1 keluarga tak sihat. Jadinye bila datang sini boleh hilang stress. Tengok dan main dengan binatang comel-comel ni hilang terus rasa stress / serabut. Heeheee so sesiapa yang rasa diri tu stress lately bole lah datang berkunjung ke sini. Syokkkkk gilerrrrr !! 

Pagi2 tu we all da bangun siap untuk ke sana. Ceyyy memang dah plan awal ni nak ke sini. Pernah survey survey dalam media sosial, facebook and instagram dia. Memang menarik and berbeza sikit dengan tempat lain. Jam 8.00 pagi bangun-bangun tu, 2 ketul ni memang dah bangun jugak. Mandikan, basuh baju and jemur sat. Makan pagi en husband belikan nasi lemak. Makan dekat  rumah selesa sikit. Lepas semua siap, ktorang pun bertolak dalam jam 11.00 pagi. 


Latar belakang FARM IN THE CITY (FITC)
Ok sebenarnya FITC ni merupakan 'petting zoo' terkenal di negara Malaysia dan merupakan zoo yang dimana kita ni dekat sangat sangat dengan haiwan tu semua. Kita bole bagi makan (dipantau oleh renjer KFC), pegang dan bergambar bersama. Kalau zoo lain selalunya haiwan di dalam sangkar masing-masing kan? Tapi tidak di FITC. Yang ada anak kecil haruslah seronok kan? Anak anak memang excited tengok haiwan. Lagi lagi yang berbulu ni kan memang dorang suka sangat. 


Tercatat dalam Malaysia Books Of Record 
Lebih menarik tentang FITC yang rasanya tak rugi la kalau you all ke sini, FITC adalah petting zoo yang mempunyai spesis haiwan terbanyak di Malysia. Sebab tu dicatat dalam Malaysia Books Of Record. 

Lokasi FITC ? 
FITC ni terletak di Seri Kembangan, Selangor. Dekat jugak laah dengan Pasar Borong Seri Kembangan yang famous tu. Kalau tak tahu jugak, boleh la guna aplikasi Waze / google map. Waktu operasi FITC adalah pada 10.00 pagi sehingga jam 6.00 petang. Weekdays/ Weekends / Public/ School holiday sama je waktu dia beroperasi. 

Harga Tiket ?
Normal Price: 
Dewasa: RM55.00
Kanak-kanak / Warga Emas : RM45.00

Diskaun Mykad:
Dewasa: RM37.00
Kanak-kanak / Warga Emas: RM30.00

**Bagi Kanak-kanak dengan ketinggian dibawah 90cm, masuk adalah percuma ye. Harga di atas kalau ikutkan dah tersangat berbaloi. 



Dah jom layan aktiviti kami di FARM IN THE CITY nih 

First point ada Kura Kura. Kita boleh bagi makan pada kura kura tu. Banyak jugak dia makan. Kunyah selagi kita sua sayur sayuran 

Dalam tu ada kura kura dinosour. hehehehe Kalau nampak laaa. 
Makan je keje ye kura kura ni





Ya Allah tengok environment dia. Cantik sangat kaN? Nanti korang tengok byk lagi gambar persekitarn dia.




Tau tak binatang ni paling cute !!!!!! Geram gilerrrrr..
comel bila dia buat muka blur bila kita tengah bercakap. ditengok muka kita silih berganti dgn orang kita bercakap tu.
Nk tau ni lah Alpacas. Sangat comel dan bulu dia masyaa Allah lembut wei.


















































Mcm mn? Best tak tengok gambar ni ? Ini baru gambar. Apa yang menarik bagi kami sekeluarga adalah, tempat dia yang tidak lah terlalu jauh untuk berjalan. Mengah jugak nak berjalan jauh, boleh tengok binatang lebih dekat. Lupa terus dunia kt luar sekejap. Hari tu kami berada kat dalam pun lebih kuran 11.30 pagi sehingga 3 petang. Hehehe 

No comments:

Post a Comment