Tabung nuffnang sayer :

Saturday, 23 August 2014

misi mencari sofa utk rumah baru

Hi u olls tak boleh nak tido lagi. Mata ni xmengantok la pulak. So melayan blog  and mula la blogwalking ke blog kengkawan. Yesss mmg aku slalu blogwalking and silent reader jep. Tak tinggalkan komen, tak semestinya aku bc tulisan u olls ye. Hati ini ikhlas blogwalking blog kawan2 okeh!! 

Jadi utk tak mmbuang masa, sempat lah nak bercerita psl membeli belah barang2 utk rumah sewa. Langsir semua da ukur siap, tggu nk order kt my mom, pilih kain dan jahit. Rail pn kene beli. Haish mmg byk duit nk pakai utk rumah baru ni kan?? Nak nak yg baru nk mendirikan rumahtangga. 

Tadi dengan tak sabar2nye aku ajak en. Bf teman ke Fella Design. HQ nye nasib baik dkt jgk laa di Shah Alam. Dekat area subang jgk laaa sb aku lalu ikot subang airport tadi. Masuk je tadi da mula rmbang mata xtg mn 1 nak kan? Nasib baik minggu lps masa balik kuantan sempat laa aku ajak mak usha2 corak kain di fella kuantan. Mak pandai pilih,  so mmg aku ikot apa kata dia je laaa. 

Fella Design

Fella memang ada byk design. Kalau time sale ni boleh pilih yg display tros angkut balik umah. Tp klw xada yg bekenan, boleh order tp charge mahal sket laaa. Kt bawah ni ada beberapa bentuk sofa yg ada di fella 





 Ni semua terpengaruh dari mak aku laa ni. Huhuhu tak pasal2 ikot perangai dia. So masa tgk2 display mcm tak ada yg berkenan pun. Last2 aku decide nak order jek la. Kira mcm custome made. Lgpun mak dah pilihkan kod kain. 

Ni design kt umh. Dpn tv utk lepak2 tgk tv kn?? Murah jek time ni mak beli dlm rm1599 xsilap laaa. 

So bila da th pattern sofa, kene pilih la cmne corak kain utk sofa tu. Aku mmg request kt mak nk ala2 kt rumah. So dia pn ikot jaa mencari idea. So jmpa laa kain dekat2 lagu tu.. kain ni boleh dibasuh mesin. Senang!! 



 Antara 2 ni la corak yg mak pilihkan. Aku suka dua dua corak. Tp xkn nk pakai 2 kan?? So decide kaler putih jek laa. Kotor?? Hmm klw pikir kotor mmg smpai bila2 xkn pakai putih. Tp fabrik ni jenis boleh basuh mesin. So no big deal! So sm x dgn corak sofa mak aku mcm pic d bawah? 




Okey so dah selamat order. Dalam sbln jgk la baru dpt sofa tu. Aku mmg tak beli 1 set. Hihi nk cmpur2. So totak fabrik yg aku nak td beserta bentuk kerusi lebih kurang dlm rm1700. Kos penghantaran add on rm100. 

Tapi beli sofa di fella mmg berbaloi. Tahan lama dan kualiti terbaikkk! Sbb sofa putih mak aku ni, since aku berumur 15 thn lg dia dah beli. So korang imagine thn ni umo aku da 28. Hihi almost 13years kn ??? Dan kerusi tu mmg masih elok lg. Kukuh!! Lepas ni plan nk tambah wing chair laa.. hik hik tp kene tunggu offer looooorrrr . Stop utk sofa thn ni. Kopak den 


Ni la kerusi aku idam2kn lps dapat rembat sofa. Wing chair ni kaler hijau tp aku nk kaler kuning plak la. Hihi sm mcm kt rumah aku jgk . Aiyooo semua nk ikot mak kn?? Xpe sbrrr ... kumpul sikit2. So itu shj lps ni tggu sofa smpai ye dlm ms sbln 

Opss da alang2 keluar tu, we all tros singgah Sen Heng. Terembat aircond plak.. igtkn nk  beli yg biasa2 jek, tp tro angkt yg nano and inverter. Hai la kopak den. Tp xapa, kerusi meja mkn dan peti ais ada yg sponsor. Wlw pn bkn barang baru tp aku terima dgn besar hati. Cewah!! K la nti smbung lg pasal rumah sewa k .. 

2 comments:

  1. cantik2 gak design dia. Gerammm je tengok

    ReplyDelete
  2. cantikk.. tapi harga... gulppp.. hehehhee

    ReplyDelete