Tabung nuffnang sayer :

Wednesday, 4 December 2013

naKK carik gOoodies murah !!

Wuuu.. kahwinye tak tahu bila lagi kan? Tapi sebOk plak nk cari goodies apa yang menarik TAPI murah !! Alaaa Orang cakap tak salah nk search dan mengkaji dari awal kan? Untuk elak dari rugi kemudian hari. Ceewah ayat tak ble blah sangat kan?? Hihii .. Ok arituh kawan pejabat adalah kasi 1 goodies ni. Lebihan dari kenduri kahwin sepupu dia katanya. Masa aku dapat tu, wah ni boleh BENCHMARK ni! kemain guna ayat. Benchmark tu ayat-ayat kt opis haku. Benchmark ni kiranya macam kita amik contoh mana-mana yang baik dan elOk utk dijadikan panduan. sO dari aku dok memening nak isi apalaaaaaaaaaaaa dalam goodies aku nanti, sO dah dapat 1 solution. Idea ni kiranya still fresh la. Kot kot laa ada la akan datang idea yang lagi best and murah kan?

Macam aku, aku sendiri malas nk membazir sangat bab-bab perkahwinan. Biarlah orang cakap kahwin sekali seumur hidup?? Tapi mesti fikir jugak MEMBAZIR itu amalan SHAITOOONIRAJIM !!! Memang aku sendiri yang tak mo bersungguh sangat. Biarlah berpadaaaa.. Oh ye gambar di bawah ni tak ada kene mengena ye. Ini aku dapat hadiah masa hari APPRECIATION DAY sempena WIF KL berakhir. Kira macam post mortem gitu. Tapi sume yang +ve jek ! Tapi sweet kan? CUmanya tak mampooo la kalau aku nk kasi doorgift cenggini kat orang yang datang kenduri kahwin. Kalau 1000 orang datang mak aih nak darab dengan berapa hinggit ? Kalau sebunkus ni harga RM30 dah. Darab dengan 1000 orang mau RM30,000 ???? Weiii membazir tuh! membazir !!!


Tengok memang cantik kan?? wuuuu tapi sedap. baru je habis !


oK nak tunjuk goodies yang aku dapat tu laaa...


.
.
.
.
.
.
.
 
 
 
 
 
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaa


 

Ni laaaa dia goodies yang aku cakap kan tuh. Nampak simple je kan? Senang nak handle. Tak payan nk risau benda tu membusuk ke haper ke. Dalam goodies tu ada cokelat je. Macam2 jenis cokelat. Dalam 5 jenis kot. Haaa senang je. Bekas tu pulak aku rasa tak akan mahal sangat laa. Paling tak entah-entah RM0.10 je kan?? Kalau untuk 1000 tetamu baru RM100 . Tak gitu??  Coklat pun tak mahal mana. Kalau congak-congak la gula2 pun murah. Jadilah pembeli yang bijak ye. ngeh ngeh.. tu je.. Boleh masuk dalam senarai wedding dah ke ? ececeh !
 

 

 
OK BAI BAI !!