Tabung nuffnang sayer :

Sunday, 1 February 2015

Tutorial Cara Berwhatsapp melalui PC / Laptop

Tak tahu pun sebenarnya sekarang boleh berwhatsapp through laptop kan?? Haha ntah-ntah aku orang terakhir tahu. Sebelum ni dok la main kt hp sampai bateri pun habis. Rupanya dekat PC or laptop pun boleh jugak. Maaflah lately mcm mood nak menaip entri ni kureng puleks.. tapi Rajin blogwalking. Arini nak share jek mcm mn nak whatsapp kat laptop. So dapatlah menjimatkan bateri jugak kan.



Memula kat google taip jek Whatsapp web. Nanti keluar terosss

Lepastu memang akan keluar page mcm ni. Oh direction ni hanya untuk android la. Sebab aku rasa I phone lain kot caranya. Entah. sO masa ni bila dah dapat Bar code tu, cepat-cepat buka handphone and whatsapp menu tros k
 

Then korang akan nmpak Whatsapp Web ni. sO tekn jek, and tala screen handphone pada bar code tu. Nanti dia akan scan and PoooOOOOOPPpsssssssssss !!!!! Keluar teros


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 

Dah boleh chit chat through laptop


Tapi gunakan sebaiknya k. Macam ktorang kadang-kadang bab keje pn communicate through Whatsapp. Nak bergroup and bincang pasal keje sebab duduk jauh-jauh. sO kenela communicate through whatsapp group ni.
 

5 comments:

  1. Tak install lagi whatsapp dekat Laptop. haha. harulah nanti kalau install,. dekat office mesti layan whatsapp via laptop ajelah.. ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu install pn. just taip through google :)

      Delete
  2. yay tq awak. hehe dah lama nak buat tapi malaihnya bukan main. Lpasni boleh la buat hehehe

    ReplyDelete
  3. nak buat tapi malas nak connect

    ReplyDelete