Tabung nuffnang sayer :

Friday, 5 September 2014

sesuatu yg wajib bfore nk kawin

Hahaha bunyi macam penting sangat kan? Actually benda ni tak la sepenting mn bagi mereka yg sedia ada slim. Klau untuk orng yg chubby or tak berapa body nak cun ni memang wajib ado. Memula aku tak la kemaruk nk pakai tp de beberapa kakak senior opis bg suggestion. Kene ada la at least 1. Hmm hmmm ms tu aku mcm wat lek wat piss. 

Nak dijadikan cerite, aku pegi wedding mmber rapat aku tu. Yg pramugari. Mak oi confirm2 la body dia superb. Bila aku amik pic bersama alahai rs cm body xcun tetiba. So perempuan klw rs diri dia gemok mcm mn??? Hahaha mmg xdapek nk tidor mlm laa memikir.  Mula teringat apa akak senior pnh nasihat.

Dengan tak ternanti-nanti aku pg besok tu aku tros la ke sunway piramid sbb mall tu jek dekat dgn rumah. Jenjalan pusing dlm jusco. Oppss ok sebenarnya benda yg aku maksudkan tu adalah KORSETTT . Ye korset u ollss. Hmmm bila review dkt blog2 pn mmg ramai setuju korset ni mmg utk mencatikkan postur badan. Xkira la jenama apa pn. Kalau tak mampu beli yang mahal kita cari yang biasa2 sb aku tahu ada korset sepasang berharga ribu jgk. 

So untuk aku , aku pilih yg biasa2 je la sb aku tak lah kaya mana.  Okey so pnt jgk survey2. Ada lah beberapa yg berkenan. Memula tgk triump mcm ok. RM229 je. Eh korset harga tu kira ok lg tw . Hmmmm tp sebab tali dia mcm halus sket so aku keep searching yg lain. Tup tup nmpk wacoal. Cantik tp harga da gulp!! Over bajet 

Tapi bila da survey2 byk tempat, wacoal tu jugak jgk yg berkenan di hati. Harga tu mcm nk pejam mata. Jauh jgk beza dgn triump td tp tgk material n design mcm lbh selesa. RM 289.90. Haish pening kepala sekejap

Ni la rupenye korset. Yeke korset? Sebenarnya tak tahu nak panggil apa. Tp ada yg panggil gerdil. Tp aku panggil korset las

Suka bahagian cangkuk depan ni. Dia mengemaskan

Ok sebenarnya ni la benda2 yg aku ckp wajib tu. Huhu da memang wajib pada aku. Klw nk fitting baju pn mmg kene pakai siap. Lgpn kalau pakai ms sanding nti badan lbh kemas. Ms aku review blog sblm2 ni tak ramai cerita detail sgt. So aku share through blog utk bg informasi ttg korset ni la. Oh ok sebenarnya aku tak beli baju dia jek. Huhuhu sb niat mmg nk beli pant dia skali. Sb tu aku ckp bajet da lari sb pant dia xmahal mn. Rm159.90 

Seluar ni utk mencantikkan postur peha la. Gitu

Tapi ms aku balik rumah tgk depa lupa buang ni. Tros keciwa 

So dah 5 hari aku pakai. Material selesa dan xpanas. Tak rasa la mcm kita pakai kn. Selesa je. Then alhamdulillah bila pakai rasa badan kemas. Mkn sikit pn da kenyang. Aku kasi 9.5/10 hihi. 

10 comments:

  1. as salam. sesuai utk perempuan yg ingin menguruskan badan...
    abe kie follows your blog. no 173. tq.

    ReplyDelete
  2. Salam terjah terus dari kbba, ..korset dgn tag yg terlupa bukak tu..eh camana lah ye org jaga kaunter tu buat keja hurmm.

    ReplyDelete
  3. Macam mne bile dah pakai? Bekesan x? Hehehe...moga2 mkin cun gitu...
    http://www.armilastyle.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Pernah jgk try pki tp tak konsisten...huhu..

    http://allnutrition4life.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Perkongsian yang menarik..jom singgah blog Abah..
    http://abahbz.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. memang patut ada at least sepasang girdle. Sangat membantu untuk sembunyikan lemak-lemak tepu yang ada!! Hehehe... :)
    http://fayreenmizan.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. ye memang kene ade mase sanding nanti.. jemput singgah http://hidayuayumie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. oh yaka? insyallah nnt nak prepare satu hihi

    follow sini

    ReplyDelete
  9. Assalam, saya menyediakan perkhidmatan sewa pakaian pembentukkan badan. Kalau nak beli ribu riban. Jadi dengan memahami keadaan itu, saya menawarkan penyelesaian. Sewa untuk hari perkahwinan sahaja. Sila contact 019-2379171 untuk lebih lanjut. Terima kasih

    ReplyDelete