Tabung nuffnang sayer :

Wednesday, 7 May 2014

Nak baju-baju bau wangi sentiasa walau dalam almari x ??




xigt CPUV yang ke berapa dah hik hik


Wah tu dia, sampai 3 iklan Downy berjoget-joget kat blog aku. Laa selama ni aku memang dok pakai lama dah Downy ni, tapi disebabkan tak da masa sangat nak update entri kat blOg. Kalau u olls tengok aku ada masa nak berblogging tu adalah di mana aku cuba menghilangkan stress ye. Yes !! Blog memang boleh menghilangkan stress aku. Di samping tu medan untuk aku menambah ilmu pengetahuan, idea and so on. Gitewww. Okey kenapa aku cakap Downy ni untuk mereka yang alergik perfume?? Oh sebab mak aku lately dah tak boleh pakai perfume yang picit-picit tu. Faveret perfume we olls sama jek. Okey memandangkan kadang-kadang we olls ni ada masa-masa malas nk sembur. Al-maklumlah perfume mahal.. HUk huk kene jimat. Memang ada masa aku malas nak pakai.


So mostly ramai yang dah tahu kan, Downy ni sejenis softlan yang melembutkan and mewangikan baju-baju. Haa some tips aku nk share la kan?? Downy ni memang aku pakai untuk macam-macam cara. Antaranya :

1. Basuh baju-baju batik: Aku tak mau eh hantara dry cleaning. Ermmmm jimat kalau basuh sendiri. LAgipun bukan kotor sangat pun baju-baju kita tuh. Pergi keje balik keje. Jadiknye aku akan rendam dalam downy ni selama 1 jam. Okeyla tuh 1 jam kan?? Nak lelebih buat apa. sO lepas rendam tu, aku kicah lah bagi sebati bau dia and kotoran dia hilang keluar.. Lepas tu aku bilas dengan air bersih sekali and jemur jek kat ampaian. Kalau masa tengah panas-panas korang jemur ??? perghhh masa angkat jp g memang Wangi !!! Wangi dia tahan lama jugak tau.

2. Air penyembur baju masa iron: Haaa Yang ni aku buat jadik dia sebagai pewangi baju-baju. Hik hik memang menjadik wanginya. Aku isi sket dalam bekas then letak air. Haa goncang la jangan tak goncang. Biar sebati. Lepas tu spray je la masa nak iron baju-baju keje. Wangi tahu baju-baju kita tuh. Nak iron pn senang



3. Lepas basuh baju-baju of course akan letak sedikit downy kan untuk lembutkan baju. Haa tu je 3 cara yang aku buat dengan downy ^_^ Eh tapi pencuci baju pun, memang aku pakai Dynamo + Downy passion.




No comments:

Post a Comment