Tabung nuffnang sayer :

Wednesday, 5 March 2014

Product Review: Vaseline Lotion

Kemain pepagi dah update entri kan? Sesaja sementara FREE kan?? sO nak up entri ringkas sikit. Sementelaah dengan cuaca panas sekarang ni, kulit aku jadi macam menggelupas and tak licin je. Guna lotion lain pun sebelum ni macam tak jadi apa pun. Actually aku tak suka sangat pakai lotion sebab lagi rasa macam melekit, lagi-lagi kalau berpeluh or lepas mandi ke, terkena air ke dia mcm berminyak sangat. Rasa macam licin-licin gitu. sO sebabkan keadaan tu membuatkan aku jarang guna lotion walaupun lotion kat rumah ni dekat 4 btol tak berhabis tapi beli baru. Ni peal masa boros dulu-dulu. Kendian bila jarang guna lotion tmbah pulak hari panas, kulit aku memang jadi kering. Bila garu je menggelupas. Huhuhuhu tengok kulit orang lain licin and gebu je kan??? sO 1 hari tu, masa aku beli belah kat Watsons tu, ada kasi free gift lotion Vaseline. Botol kecik jep. Untuk trial set kan?? Hurmmmm cam terdetik jugak kat hati. Selalu sangat iklan lotion ni dalam TV, tapi tak pernah tertarik nak beli. Lagipun pernah tengok harga dia kat farmasi, memang mahal !! sO malas nak try, sebab ingatkan sama je function dengan lotion lain.


Tapi bila da dapat FREE ni, aku pun cuba je laaa. Lepas dapat tu, balik je tros cuba. Ermmm macam best ! Dia terus meresap dalam kulit kita. Bau pun Wangi sesedap rasa, tak laahhh wanggi giler2 macam lotion perfume. Kira bau yang menyenangkan. Ceyyy nak test kan? Jadi aku try la dalam seminggu. Ermmm paling aku suka tang dia terus meresap tu. Kiranya kalau kita panas or berpeluh tak ada la unsur-unsur rasa melekit and berair dek lotion tu. Masa sapu malam-malam sebelum tidor, mandi esok pun memang tak rasa dah lotion tu. Kiranya dia terus meresap. Kulit pun of course dah tak kering and jadi licin balik macam biasa. SO aku memang decide untuk terus beli lotion ni. Tapi tak nak beli yang pek besar, pasal kalau boleh nak bawak dalam beg ke mana-mana. Kemain kalau dah jatuh hati kan?? So memang produk ni recommended sangat2 ye..


Taraaaa dah beli lotion ni tp size 200ml je. Harga pun dalam RM8.90

Lotion dia kaler pink gitu. Letak sikit je kat tangan so aku akan sapu dari lengan sampai tapak tangan ^_^

3 comments:

  1. Sy pun pakai. sbb haritu member kabo dia pakai nie kulit dia dah lebih cerah. lagi 1, pakai pun sbb kulit kering sangat.. hehe.

    bau dia wangi wakaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi pakai jugak ye?? hihi best kan? dia lembut je and wangi

      Delete
  2. Salam.. anda mencari pendapatan sampingan??
    Klik link ini untuk mklumat lanjut..
    My Invite Pay

    ReplyDelete