Tabung nuffnang sayer :

Tuesday, 4 February 2014

The sambungan of ARIANA ROSE ?????

 
Okey sebenarnya Ariana Rose memang tak dak sambungan-sambungan novel ke 2 ke apa. So far memang 1 tu je novel dia and tak dak kedua lagi. Hihihi dah alang-alang semua orang sibuk bercerita pasal Ariana Rose je kan? sO aku tukar skett je topic pasal Ariana ni. Actually ada 1 lagi novel terbitan dari Penulis novel yang sama "EVELYN ROSE" , and novel kedua beliau selepas The Wedding Breaker ni, sO aku memang ada beli lagi novel kedua penulis ni. Dah memang penulisnye memang best, sO novel ke dua confirm la best jugak. sO aku beli je lepas baca synopsis belakang pun macam menarik kan? Actually penulis novel ni memang kreatif and pandai berimaginasi. Novel kedua beliau pun memang best and buat aku tak nak berenggang dengan this novel.
Cover novel baru Evelyn Rose. Penulis novel The wedding breaker jgk


 
Ok actually buku ni memang best sangat. And.... apa kene mengena dengan Ariana Rose pulak? Mcam nak cari publisiti je dengan tajuk tu kan? Oh noo noo nooo... Sebenarnya watak Ariana Rose pun ada terselit dalam novel 13 JAM A380 ni. Tapi watak dia tak laa besar or penting sangat. Cuma cebisan dari kisah Heroin watak utama cite 13 JAM A380 ni.  Watak Samuel pun ada dalam citer ini. Hihi Tengku Adam kamil of course ada laa sebagai suami Ariana Rose. Ariana Rose rakan kepada Hero cerita dalam buku ini iaitu Haydar dan Fawwaz.
 
So far jalan cerita dia agak menarik. Best and korang akan rasa yang korang pun macam pernah mengalami part di mana Hana sukakan seseorang yang dia rasa mustahil untuk dimiliki. Berangan-angan tak salah kan? Tapi jalan cerita novel mestilah endingnya baik-baik kan? Hihihi sO bagi aku cerita dia lain dari yang lain. Aku bagi 9/10 untuk buku ini ..
 
synopsis :
13 Jam di dalam penerbangan ke London menaiki MAS A380, takdir menemukan Hana Sofea dan Syed Haydar, jejaka idamannya. Mencipta kenangan terindah di langit biru. Mereka bergelar kekasih kayangan untuk empat jam, menari tango bersama, menjelajah seluruh pesawat bersama, merasai enaknya Caramel Latte bersama...... Tapi tatkala MAS A380 mencecah lantai bumi, segalanya pergi bagai wap di udara.
 
"Hana, thank you for last night.... But I can't have cocaine all the time"- Syed Haydar.
 
Melihatkan sendiri kemesraan Syed Haydar dan kekasih realitinya, si model jelita membangkitkan Hna Sofea daripada mimpi indah.
 
Di kota London, A380 juga akhirnya menerbangkan Hana Sofea kepada Fawwaz Hussaini, jutawakan kacukan Melayu-Inggeris-Arab. Tanpa sebarang sebab, Emmel anak angkat Fawwaz menyangka Hana ibunya.
 
"My daughter likes you. If you're willing to let her call you mommy... I will pay you fifty buck per hour" - Fawwaz
"Dapat hadiah tak?"- Hana Sofea
"A pink Audi TT, is that okey?" - Fawwaz
"Saya nak Audi TT latest version aje. Yang lain saya tak nak"- Hana
 
Hadirnya Hana Sofea menghiasi kehidupan mereka sekeluarga bagaikan indahnya bunga popi mekar, munculnya sang jutawan bermata ambar yang kuat pegangan agamanya itu dalam hidup Hana pula bagai menyedarkan Hana tentang kasih saying Tuhan. Dan saat semuanya bagaikan baru bermula, Syed Haydar dating menuntut sebuah cinta....
 
"Saya rindukan awak Hana... Jangan cakap awak dah kahwin dan budak ini anak tiri awak, Hana" - Haydar
 
 
Hihi kawan pulangkan buku dengan note tertulis begini....
 
so far kalau cerita ni ditayangkan ke TV jugak aku rasa Hero dia Syed Haydar tu Remy Ishak / Hisyam Hamid mesti best ! Hihihi suka jugak dia berlakon. Fawwaz tu kasi Azlee Khairi best jugak. Hana Sofea pulak of course Tiz Zakiyah !!! ^_^ Teheheheeeeeee ... 

No comments:

Post a Comment