Tabung nuffnang sayer :

Monday, 25 November 2013

Sedih: Hanya mampu tengok je gaji masuk =(


Ok harini hanya mampu tengok je gaji dah masuk. Bengang tak habis lagi. Jumaat lepas, balik dari opis ni nak beli barang sikit, tup2 masa dah dekat ATM machine, aku Nye kad tak ada. HILANG!! Boleh tak korang bayangkan perasaan aku macam mana masa tu? Gaji masuk isnin, nak menunggu gaji tu pun kira okeh la ada lagi baki beberapa ratus dalam akaun. Tup2 tak dapat nak kuarkan. Hampeh sgt kan ! Dah lah dalam dompet ada RM50 jeww !! Macam mana laa nak makan sabtu ahad ni???? Huhuhu sedih baq hangggg.... :'(

Nasib baik encik Bf kasi duit RM50 dapat laah menampung sikit2 kalau emergy kan kan kan?? Hihihi happy le kejap, tapi dengan gigih Nye harini pagi-pagi aku terus ke bank sebab malas nak cari parking. Mostly kat bank-bank memang susah cari parking. Harini aku dah siap park baik punya depan bank lg. Bila dah dapat org ketiga untuk ke kaunter, tunggu dekat 40 minit. Sekali ....................................



SISTEM OFFLINE


oKEY Sngat bengang kan? Dah la pagi tu rupanya aku ada meeting. Adeh, nasib baik laa masa aku masuk lewat sikit tu, bos tak marah sebab dah pesan kat opismate lewat sikit. Masuk meeting hati bengkak. Stress btol. Lagi stress bila kawan2 dok announce gaji dah masuk. Hampeh sekali lggg... aku jugak yang tak dpat keluarkan duit. Lepas meeting kene hantar buku dekat Minister Miti. Terpaksa Drive ke MITI. Nasib laa minyak kete bnyak, duit tol pun ada lagi. haha giler sengkek kan??? Duit makan arini pun nasib laa ada sikitt.. Okeh igt lepas lunch nak pegi bank balik. Tapi tak dapek, sebab keje bertimbun yang PERLU DIHANTAR HARI INI jugaaaaaa... stress btoi !!! sO sekali lagi terpaksa je laa tengok ye duit gaji. sobs sobs..


Harap2 Esok Berjaya laah aku dapatkan kad ATM aku balik. Sebenarnya ni kali kedua hilang lepas dua bulan lepas =P hampess tak?? 

10 comments:

  1. Masa ni la konsep duit selit2 banyak membantu....kadang2 saje selit 10-20 ringgit celah visor atas cerminn
    depan, selit celah buku, selit dalam compartmnet dlm handbeg....bila ade emergency, godek2 jumpa.....boleh le dari takde langsung...

    ReplyDelete
  2. budu bilis : huhi serikkk

    batik pink: btol2. ttiba de jmpa rm10 la apa la. tp still stress ni haa.. :(

    ReplyDelete
  3. kalau buat online banking boleh je transfer ke akaun member sikit and suruh dia keluarkan duit tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite xdOk maybank2u . ada tu ada tp nk transfer tu problem sket.

      Delete
  4. sabar ye kak. mana tahu dapat bonus akhir tahunan kot tu . tu yang problem tu kakakaka :P

    ReplyDelete
  5. bonus government da announced awal bln 1 2014. hik hik ^_^

    ReplyDelete
  6. huhuhu offline. tasneem pernah kena ni :)

    ReplyDelete
  7. tak pe.Nanti tunggu gaji bulan depan pula

    ReplyDelete