Tabung nuffnang sayer :

Monday, 28 January 2013

jom facial di rumah je


 
oke saja nak sharing2 sebab before this ada kawan-kawan tnya pakai apa ye . Aku pun dengan gigih ambik gambar sume produk-produk yang aku pakai selama ni. TU diaa, gigihkan ?? satu satu. Hahaa picture atas tu combine all la senang. But then, mesti nak explain jugak satu satu kan? Kulit aku biasa-biasa je, tak adalah perfect. Kadang ada jugak la tumbuh jerawat time datang bulan tu. Btw, mula-mula dlu kulit aku agak kering jugak. Aku ada pakai satu produk Thailand best sgt. SUsu beras, then lama-lama tu mak aku soh try Bio Essence plak. Sayang plak nk tukar sebab kulit muka okey je. Hihihi tp bila da pakai bio essence ni 1 set memang rasa best gler muka. Rasa fresh and tak kering. Sebelum ni ada la kering-kering sikit sebab muka aku jenis kulit kering, jadi kene cari pembersih muka yang cream and ada collagen.
 
Mungkin faktor duduk dalam tempat kerja persekitaran air cond 24hours la kot kulit jadi kering. sO mujurlah mak aku perkenalkan bio essence ni. Rasa dia xkering. memang aku suka. Aku baru pakai je dalam 1 bulan cm tu. Korang kene pakai 1 set untuk tahu perubahan dia berkesan ke tak. Jangan pakai lain-lain produk, cth sabun muka lain, krim malam lain, krim siang lain. stick dengan 1 produk n jenama sahaja.
 
 
Dalam picture atas tu aku pakai 1 set ikut urutan.
1. Pencuci muka RM23.90
2. Essence RM55.90
3. serum RM69.90
3. Whitening cream RM59.90
4. Mosturize RM23.90
 
 
Pakai ikut urutan yeee hehe pagi and malam sebelum tidur. Nanti bila bangun tidur sure korang rasa kulit muka moist2 and lembut ^_^
 
Eh tapi disebabkan aku dah fanatik dengan produk bio essence ni, maka aku beli lagi set lain.
Bawah ni plak aku beli BB cream dia ada SPF 25 :) hehehe Kebetulan masa aku jalan-jalan mid valley semalam, Guardian ada promotion, beli sekotak ni RM53.00 dapat makeup and eye remover serta beg make up. Kalau tak harga sebenar BB Cream dia memang RM53.00 pn. Cuma kali ni ada promotion hadiah2.. sO aku rembat 1

 
 
Oh abaikan. HIhhi ni set sliming krim bio essence and scrub badan dia.
Aku memang suka memborong benda-benda cmni kt watson @ guardian.. HOBI!!!
 
 
Okey, kalau bab facial plak. Aku memang suka buat di rumah sahaja. Tak payah nak membazir. sO aku membeli belah lagi di Guardian sedikit peralatan untuk facial. This is recommended sebab memang best ! dah sebln pakai. sO proven memang best !!! Selalunya aku buat facial seminggu 2x. sO step by step aku buat bila lepas balik kerja laaa..
 
1. Aku make sure akan basuh muka aku ni bersih2 dengan pencuci muka Bio essence. Macam biasa kemudian lap je muka korang bersih-bersih.
 
 
2. Bila da rasa bersih, sO korang tampal Charcoal pore strips. Hehe untuk buang anasir-anasir kotor di hidung. Luaran hidung tu kalau korang picit macam-macam nk keluar. Lepas korang pakai ni gerenti memang tak ada lg bintik-bintik hitam. Cara pakai dia basahkan hidung dan tampal. Biarkan smpai kering, and tarik kuat-kuat. sO tahu la lps ni bersih tak. Harga sepeket RM8.90 untuk 10 keping. :)
 
 
3. Bila da rasa hidung bersih, basuh balik muka dengan air paip tanpa sabun. Kemudian letak masker yang dalam kotak pink Hello Kitty tu kat muka korang. Memang best rasa macam yogurt!!! Sekotak ada 10 keping RM39.90 . 1 keping RM4.90 u olls okey.. sO sambil baring aku tengok tv pakai masker tu. Nanti rasa sejuk je. Bau buah stoberi yogurt cmtu. Aku selalu biarkan selama 30minit. Kadang terlajak jugak 45 minit. Hihihihi
 
3. Bila da 30 minit tu, muka je masker, and basuh muka dengan air paip je. Tak yah nak sabun2 lagi da. kemudian biarkan 5 minit kosong tanpa pape kat muka. Korang akan rasa berbeza nyeeee. :) hehehee ...
 
4. last step bila da nk tido tu aku pakai la cream bio essence aku :) hihiihi tidoo esok pagi bangun tu rasalah skin kita lmbut gilerrrr...
 
 
Tapiiii!!!
Itu untuk luaran. Sebenarnya untuk dalaman, aku memang makan produk Herbalife.
herba Aloe dan omega 3 fish oil memang baik sgt-sgt untuk skin . korang yang ada jerawat kronik better minum Aloe ni banyak2 and tengok hasil dia. Memang berkurangan.
Mostly orang yang ada resdung memagn akan ambil. Yang ada jerawat blakang badan, muka you just consume this Insha ALLAH akan berhasil.
Herba Aloe RM170
Member Price RM132
 
Omega RM158
member price RM122 (60biji)
 
 hihihi ... Nak special price lg, sila sms sy 017 9339092

 
Hihi sila tanya saya jika ada info2 mengenai Herbalife korang nak tahu okey
 
 
 
Oh pic atas ni aku try test2 macam ne gamok kalau keluar shopping dari pagi smpai malam.
Proven bio essence ni best and tak perlu nk touch up make up or bedak byk kali mcm dlu. Aku mmang tak bawa beg make up hari tu sebab datang bulan. sO tak perlu nak touch up lg.
 

6 comments:

  1. wahhh, rajinnya awak beli semua barang ni yunk. bagus-bagus, untuk diri kita jugak kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sj je xde buat apa kt rumah. so beli. bujang katakan.. huhuhu jadi byk masa terluang .. :)

      Delete
  2. Replies
    1. make up sket je. ni set utk facial2 bersihkn muka kt rumah . hihih :)

      Delete