Tabung nuffnang sayer :

Tuesday, 18 October 2011

xsempat nk DIET.. meeting sana sini.. event and program sn sini. sO makan je la kn??













semalam pg2 aku dah gerak balik petaling jaya dari kuantan. sepatutnya aku nk cuti je sebab adik aku demam denggi n warded selama 5 hari. tapi alhamdulillah hari ni dah boleh keluar. mujur beransur baik kn??? sO aku drive semalam smpai opis around 11.30 a.m . aku memang terpaksa minta pada bos aku untuk masuk opis lewat. nasib baik lah meeting tu petang lepas lunch. sO mmang memenatkan. drive 3 jam lebih tu, smpai je terus bekejar utk meeting. Kalau tak kerana meeting memang aku nk cuti dah ! 

sO ptg tu we all ada meeting dengan sorang pakar ekonomi la. xsilap aku beliau dari switzeland kot. huhu aku tak ingat sebab terlampau penat. jauh wooo kuantan - petaling jaya . ermmm meeting dengan orang luar ni terpaksalah attend. actually kitorang cuma nk tahu info pasal ekonomi dunia and lagi-lagi pasal malaysia. Jabatan aku ni memang more to economy. Jadi apa-apa berkaitan ekonomi dunia or malaysia we all must alert !

jadi kebetulan Mr Thierry ni datang Malaysia utk 1 program esok we all invited la beliau. boleh la nk tahu apa-apa pasal ekonomi kn? sO dari 2.30 ptg - 6.00 ptg beliau dengan kami. Beliau ni muda lagi. tapi mmang hebat la pasal ekonomi. sO biodata beliau tu ada la sikit-sikit yang aku tahu. 

Thierry Geiger nama sebenar, is an Economist and Associate Director with the Centre for Global COmpetitiveness and performance and an alumnus of the Global leadership Fellow Programme at the World Economic Forum. Beliau ni ada BA in Econimics from the University if Geneva with a specilisation in monetary and financial economics, and an MA in Economics from the University of British Columbia. Memang beliau ni hebat la pasal ekonomi. tanya apa je boleh jawab and one thing ! ini kali pertama beliau datang ke Malaysia ...

check it out gambar-gambar poyo we all masa dengan beliau.. 

.
.
.
Oh haruslah gambar we all terpampang . hehehe aku macam biasa in the PINK ! 
kanan sekali we all punyer supervisOr..


sempat borak-borak lagi sementara menunggu


 semua macam tekun kan?? dengar taklimat ke apa tah.. huhuhu 
tapi agak laju gk dengar dia cakap

nampak tajuk kt screen besar ? 
WORLD ECONOMIC FORUM 

sO ini lah beliau ..


check it Out !!

malam ni raptai penuh utk program di sunway piramid plak esok ! 

2 comments:

  1. mcm best ja keja kat situ.. =) bhgian apa cik hannis ni?

    ReplyDelete
  2. sori we all more to research la dear.. kalau ada degree in economy senang la.. tahu pasal ekonomi dunia n malaysia. we all research n kaji ttg ekonomi negara. especially in malaysia. then we all buat ranking. promotion .

    ReplyDelete