Tabung nuffnang sayer :

Thursday, 13 October 2011

Novel masa lapang aku...

 Tadi aku sempat blogwalking blog member-member.. sementara nk tunggu lunch hour 12.15 jp lg. hari ni jumaat. lunch hour awal dari hari biasa. tengah syOk baca and godek blog kengkawan , aku jmpa satu cerita pasal kes cetak rompak novel?? Haa novel pn ada cetak rompak jgk ke?? haiyOoo kenapa nk merompak hasil karya org ni?? kesian penat-penat novelis semua perah idea ada smpai tak tido malam... semata-mata nk siapkan novel. senang-senang yang menciplak tu tiru?? ini mcm copy paste! nk tahu lebih lanjut try pergi link aku kasi -  novel di cetak rompak

kesian.. kesian.. kesian .. (tiru ayat upin ipin) .. ermmmm tak apalah, apa2 pun aku tetap support Novel original. Bkn mahal sgt pn hargranya.. xsampai pn RM30.00 . ermmmm aku memang peminat novel. Cuma sekarng ni tak ada masa langsung nk membaca. Jmpa novel best-best aku main rembat beli . padahal kt rumah ada lagi yang tak baca? semata-mata takut habis ! boleh x?

sO hari tu aku ada beli 2 novel .

yang pertama Novel KASIH BENAR KASIH 


kedua aku beli sekebun bunga cinta. 



aku beli sebab sinopsis ceritanya macam menarik perhatian and minat aku utk mmbaca. sO tak salah aku beli 2 sekaligus kn?? tapi dah masuk 2 bulan aku beli, xsempat nk habiskn langsung.. memang busy sgt.... sO secara perlahannya aku akan menghabiskan  satu satu novel dlu la. merangkak.. kalau dlu, sebelum kerja, aku boleh habiskan 1 novel ni 2 hari je .. skang? dah 2 bln xjgk habis. hehehe..


sO sekarang ni aku slow slow baca kasih benar kasih.. ikut turn yeee.. = ) hehehehe.. ermmm sO baru je masuk page 54. cerita agak menarik..Baru nk masuk bab 8. Lain kali aku cerita lah apa jadi k? nk cerita banyak pn still xhabis baca. anyway good job Aleya Aneesa . Oh.. Liyana Zahim lepas ni i baca nOvel u plak k? hehe novel tu pn best sgt !

5 comments:

  1. sm la.. beli je tp xde ms nk bc.. ni weekend try la biskn tgk cmne :)

    ReplyDelete
  2. hahahaha bkn semua org minat bca pn. org laki mmg xminat bc novel..

    ReplyDelete
  3. Itula.. Sian je yg kne cetak rompak tu.. Tah2 novel sy pun ade kot tp org tak jmpe lg.. Huhuhu.. Neway TQVM hannis.. Hapy readin ye.. Jz tke ur time.. :)

    ReplyDelete