Tabung nuffnang sayer :

Monday, 15 August 2011

Terkenang Aidilfitri tahun lepas (2010) ..

Huhuhuhu tiba-tiba terkenang bagai, aku sendiri tak tahu kenapa. Lately rasa rindu dengan semua kisah lama and kenangan lama aku. Ahaks poyo nyeeeeee.... Belek-belek lappy tiba-tiba terjumpa folder gambar majlis raya di opis cawangan lama tahun lepas. Setiap tahun semua perkara tak mungkin sm berlaku . setiap tahun pun tak semua kita akan alami perkara yang sama. Tahun lepas ni aku still kerja kat cawangan pantai timur. Tapi tup-tup 17 Januari 2011, aku dah kene transfer balik HQ .. tak puas lagi aku berbakti kt sana.. Chewah ! ayat nk gempak.. Alaa sebenarnya, aku sempat 8 bulan je kerja kt Cawangan Pantai Timur (Terengganu). Masa tu aku baru je habis degree. Then time ni still not permanent, bila dah jadi permanent officer, tup-tup kene balik HQ .. 

Tak kisah lah memana pun asalkan still in same company right?? Macam nilah kalau company ada banyak cawangan. Ikut je mana management nk hantar. As governemnt servant, just " KAMI MENURUT PERINTAH" je laaa =) hehehe so bila dekat-dekat raya ni, teringat plak suasana kt sana. ye laaa aku dapat kerja pun dalam bulan April 2010 cmtu. tup-tup keje bape lama dah puasa n raya... Bila majlis raya tu, we all buat kat HQ Pantai Timur di Kuantan. Senang citer korang layan je laaaa gambar-gambar kat bawah ni yeeee

Ni masa singgah rumah aku kejap before gerak pegi opis kt kuantan. HQ pantai timur kt kuantan
so Bawah ni aku je pakai baju kuning.. huhuhu xpela... hehe lagi tiga orang ni staff aku. Dari kiri tu Kamaruzzaman (Pembantu tadbir), then yang duduk dengan aku Kak Fazilah (Pembantu Tadbir) dan kanan sekali Juliana (Pembantu Am Rendah) 
So dorang-dorang ni selalu tolong aku kt opis. Apa je pertolongan aku minta, mest beres.

Sampai-sampai je opis, aku terus jumpa bestie aku.. Kak wanie. dia officer kt sana.. Kalau ada apa-apa event memang we all selalu bersama.. 

sempat lagi make up.. 

lepas siap-siap. makan-makan. Maafla gambar tgh makan cm dah tak ada dalam folder . maklumlah masing-masing sibuk layan client so xsempat snap.. majlis kami ni dihadiri jugak client-client opis.. 
so lepas sume da settle. orang dah balik jam pun da pukul 2.00 petang.. 
so kitorang sibuk bergambar ni haaa

Gambar kakak-kakak senior yang selalu bagi tunjuk ajar kt aku. huhu freshie kn?? 
dari kiri kak mimi (Setiausaha bos), then kak Faridah (officer), Kak Azhani yang dah macam kakak aku (officer), Aku pakai baju kuning and last Kak Wani bestfrend (officer)

 atas ni picture geng lelaki.. ha yang tgh-tgh tu BOSS kami... dia memang sporting giler.. tapi skang dia pun dah ditukarkan balik ke HQ.. sm dengan aku gk la..

Bawah ni semua warga Wilayah Pantai Timur

Bawah ni gambar pengarah kitorang.. yang kanan sekali n paling gembira... dia laaa.. 
kiri tu ketua or penyelia aku kt terengganu =)






 Okeyla.. tu je gambar yang ada... 
sekiann..


Tahun ni tak tahu la raya cm ne plak

1 comment: